servicii
albirea dentara
Albirea dentara a devenit una dintre preocuparile majore pentru estetica multor pacienti. Exista o serie de procedee si metode pentru a oferi un zambet fericit.Albirea este o procedura stomatologica non-invaziva schimband culoarea naturala a dintilor si metoda ideala de a infrumuseta un zambet. Albirea este data de peroxidul carbamid care patrunde in smalt si dentina si produce oxidarea petelor de culoare fara modificarea structurii dintelui. Substanta de albire se poate folosi in diferite concentratii: 10%, 15%, 38%
Are efect doar pe smaltul dintilor, nu asupra obturatiilor (plombelor), coroanelor dentare. Dupa albire medicul dentist poate reface aceste reconstituiri pentru a se potrivi nuantei dintilor albiti.
In majoritatea cazurilor dintii au o culoare mult mai inchisa datorita unui cumul de factori si oricat de mult ne-am peria pe dinti nu-i putem albi.
Culoarea dintilor este data de nuanta dentinei care se afla sub smalt si pentru modificarea acesteia este nevoie de o albire in profunzime. De aceea este nevoie de o solutie profesionala. Principiul activ al sistemelor de albire este peroxidul de carbamid, considerat in ultimii ani agentul de electie. Acesta patrunde in smalt si in dentina unde produce oxidarea petelor de culoare, fara nici o modificare in structura dintelui.
Indicatiile albirii:
- dinti colorati de alimente versus bauturi (vin rosu, cola, cafea)- coloratii date de fumat
- dinti ingalbeniti de varsta
- dinti modificati coloristic in urma tratamentului cu antibiotice (tetraciclina) - fluoroza dentara
Pentru ca albirea sa aiba un success maxim inainte de aceasta procedura se va face o igienizare profesionala a cavitatii bucale (detartraj cu ultrasunete si periaj profesional).
Metode de albire:
- in cabinetul stomatologic: sedinta dureaza intre 30 si 60 de minute, gingiile sunt protejate cu un gel special iar solutia de albire se aplica pe dinti efectul fiind amplificat prin folosirea lampii cu ultraviolete- sistem de albire la domiciliu: produsul de albire este sub forma de gel si se aplica in gutiere (niste mulaje special individualizate dintilor dumneavoastra). Gutierele se poarta in timpul noptii, 6 pana la 10 nopti
Schimbarea de culoare poate fi perceptibila dupa 2/3 zile. La unii pacienti poate apare o usoara sensibilitate, aceasta senzatie este temporara si dispare la scurt timp dupa procesul de albire. Se pot folosi geluri cu continut crescut de fluor paste de dinti si ape de gura cu efect desensibilizant.
Culoarea se va mentine timp indelungat peste 4 ani. Totusi pacientii care consuma frecvent alimente si bauturi colorate si pacientii fumatori vor avea nevoie de un nou tratament la 2/3 ani.
Se pot albi si dintii devitali (dintii fara nerv) - care au beneficiat de tratamente de canal incorecte si in timp au suferit modificari de culoare.
Va stam la dispozitie cu amabilitate si profesionalism pentru a va raspunde la toate intrebarile dumneavoastra.
Stiati ca ?
Modificari de culoare determinate de tetraciclina:- apar la incisivi si la canini dupa administrarea tetraciclinei incepand din luna a 4-a de viata intra-uterina pana la varsta de 7 ani;
- tetraciclina se acumuleaza partial in smalt, cea mai mare parte in dentina dintilor permanenti;
- gradul de afectare depinde de doza administrata si durata tratamentului (4-5 zile sunt suficiente pentru colorarea dintilor);
- culoarea poate varia de la galben deschis la galben brun, zone cenusii sau cafenii.
Modificari de culoare determinate de afectiuni hepatice:
- tesuturile dentinare se impregneaza cu pigmenti biliari din circulatia generala si apar coloratii ne-fizionomice
Modificari de culoare determinate de avitaminoze
- carenta vitaminelor B, C si PP pot determina pete la nivelul smaltului
Modificari de culoare determinate de traumatisme:
- un dinte spart se modifica coloristic