sugestii

de ce este important detartrajul cu ultrasunete ?


Pentru mentinerea sanatatii orale si evitarea problemelor dentare (gingivite, infectii, pierderea dintilor) controalele regulate la medicul stomatolog si tratamentele de curatare profesionala a dintilor sunt esentiale.

Detartrajul previne inflamarea gingiilor si aparitia bolilor parodontale.

Inflamarea gingiei (inrosirea, umflarea si sangerarea) poate evolua catre stadiul incipient al parodontopatiei cand bacteriile de la nivelul gingiei pot migra catre osul alveolar si ligamentele dintelui (ce sustin radacina in os) distrugandu-le.

Astfel, intre dinte si gingie, se creaza un spatiu care se mareste pe masura ce boala evolueaza, ducand in final la pierderea dintilor.

Detartrajul indeparteaza petele.

Detartrajul cu ultrasunete indeparteaza petele cauzate de fumat, secundare consumului de cafea, vin rosu, ceai negru. Periajul profesional completeaza detartrajul.

Un tratament de curatare profesionala a danturii reprezinta o modalitate eficienta pentru a elimina respiratia urat mirositoare.

Detartrajul impiedica pierderea dintilor.

Medicul stomatolog poate observa si trata din timp afectiunile minore care ar putea conduce la probleme medicale mai grave urmate de pierderea dintilor.

Detartrajul reduce riscul bolilor cardiace.

Tartrul este un amestec polimorf de bacterii, toxine, minerale, celule epiteliale, leucocite, etc ce afecteaza sanatatea gingiei si osului favorizand aparitia bolii parodontale insotita de pierderea dintilor.

Bacteriile patrund in sistemul circulator, se ataseaza valvelor cardiace de la nivelul inimii sau la nivelul arterelor coronare, determinand miocardite infectioase.