sugestii

proteza pe implant

Proteza pe implant reprezinta o solutie simpla si eficienta pentru reabilitarea unei edentatii totale.

Evaluarea corespunzatoare si planul de tratament corect al unui pacient edentat total asigura un success clinic garantat ce induce imbunatatirea vietii pacientului.

Proteza totala pe implant este un nou standard in tratamentul pacientului edentat, imbunatatind calitatea vietii, estetica, functionalitatea si masticatia.

Consecinta pierderii dintilor este atrofia osoasa, ce afecteaza fizionomia si fonetica, contribuind la aspectul imbatranit.

Acestor schimbari li se adauga durerea, retentia insuficienta si instabilitatea protezelor conventionale (acrilice), modificarea nutritiei si psihicului.

Pacientul ce cauta rezolvarea durerii cronice si instabilitatii protezei se vor bucura de beneficiile protezei totale pe implant.

Evaluarea atenta a osului va furniza informatii asupra numarului si pozitiei ideale de inserare a implantelor si alegerea sistemelor speciale ce vor fi fixate in baza protezei ce vor preveni bascularea acesteia.

Cand dintii se pierd, se atrofiaza osul care sustinea radacina. Osul maxilar scade in dimensiuni, apar riduri de expresie iar fizionomia are de suferit. Implantul care inlocuieste radacina dintelui ajuta la pastrarea osului pe loc, care altfel ar continua sa se atrofieze.

In proteze sunt inserate mici dispozitive care intra in contact cu bonturile protetice aflate in implant. Se pot monta si scoate cu usurinta pentru igiena. Stabilitatea este mult imbunatatita iar alimentele dure se intorc in meniu. Pacientii sunt incantati ca nu mai au mobilitate protezele.

Cel mai frecvent se utilizeaza doua implante dentare in regiunea anterioara (zona canina).

Dupa o perioda de osteo-integrare (vindecarea osului in jurul implantului) - 3-6 luni - se monteaza pe implant sisteme speciale (capse, bare, telescop) care vor asigura sprijinul si mentinerea viitoarei proteze.

Optiunile de tratament pentru un pacient edentat total sunt:
- proteza totala acrilica (accelereaa atrofia osului alveolar)
- proteza totala retentionata cu ajutorul implantelor (conserva osul alveolar pe termen lung)

Avantaje:


- beneficii estetice, fonetice
- confort net superior
- stabilitate, mentinerea protezei in aceeasi pozitie cu un minim de deplasare
- previne atrofia osului
- imbunatatirea masticatiei
- nu provoaca leziuni gingivale
- intinderea mai mica a protezei comparativ cu cea acrilica
- inserare simpla
- nu sunt necesari adezivi
- nu basculeaza
- se elimina durerea si disconfortul deoarece proteza nu se mai sprijina numai pe gingie
- comoditatea: se aplica si se indeparteaza cu usurinta
- incredere: scapati de teama de a nu se misca proteza in timp ce vorbiti sau mancati, puteti musca si mesteca normal