sugestii

stiati ca ?

- Consumul exagerat de citrice si bauturi carbo-gazoase afecteaza sanatatea smaltului ?

- Cafeaua, tutunul, vinul rosu coloreaza dintii ?

- Tratamentul cu antibiotice in copilarie (tetraciclina) produce fluoroza (pete albe sau maronii) pe suprafata dintilor ?

- Bijuteriile dentare se pot aplica pe dinte cu ajutorul unor adezivi, putand fi indepartat oricand, si neafectand structura smaltului sau integritatea dintilor ?

- Dintii permanenti ai copilului isi incep dezvoltarea si mineralizarea in viata intrauterina. De aceea, sanatatea generala si nutritia mamei au un rol determinant in dezvoltarea unei dentitii sanatoase a copilului.

- Ceaiul verde distruge bacteriile care ataca dintii. Totodata este o sursa naturala de fluor care inhiba formarea placii bacteriene pe dinte. Substantele din ceaiul verde inhiba inmultirea bacteriilor responsabile de respiratia urat mirositoare (halitoza). De asemenea diminueaza simptomele bolii parodontale (inflamarea cronica a gingiei si osului care sustine dintele) datorita antioxidantilor prezenti in compozitia sa.

- Postextractional, osul alveolar se atrofiaza in medie cu 40-60% din volumul initial in primii 2/3 ani de la extractie dupa care atrofia osoasa este redusa la 0.5-1% pe an, continuand toata viata ?

- Controalele stomatologice regulate depisteaza din timp problemele dvs dentare - necesitand un tratament stomatologic mai simplu, implicit costuri mult mai mici

- Candida-albicans este o specie de ciuperca care determina leziuni dureroase la nivelul mucoaselor, inclusiv a mucoasei bucale. Apare consecutiv tratamentului indelungat cu antibiotice cu spectru larg si scaderii sistemului imunitar. Aspirina si piroxicamul scad viabilitatea celulara a speciei candida-albicans cu peste 90% ? De aceea aspirina si piroxicamul pot fi folosite impotriva infectiei cu candida-albicans datorita proprietatilor anti-inflamatorii si analgezice.

- Ionomerii de sticla (glassionomerii) reprezinta un material de restaurare "destept". Plombele realizate cu acest material sunt rezistente mecanic, elibereaza constant fluor, nu exista riscul cariilor secundare si au marea proprietate de "a se incarca" cu fluor. Folosirea pastelor si apelor de gura bogate in fluor furnizeaza fluor acestor plombe care il elibereaza la marginea plombei remineralizand structurile dentare adiacente si scazand sensibilitatea dentara.